גרין קארד (Legal Permanent Residence)

תושב קבוע הוא בן-אדם שקיבל אישור לגור ולעבוד בארה"ב באופן קבוע. "גרין קארד" הוא האישור של הסטאטוס. אחרי 3-5 שנים, לפי המצב, הוא יכול לבקש התאזרחות לארה"ב.

להלן כמה אפשריות להפוך לתושב קבוע ולקבל גרין קארד:

  • חסות על-בסיס משפחתי

אזרחי ארה"ב יכולים לתת חסות לבני-זוג, להורים, לילדים ולאחים. תושבים קבועים יכולים לתת חסות לבני-זוג ולילדים. התהליך מצריך מסמכי התאמה; הוכחות לכוונתם לגור בארה"ב; ובסוף, ראיון בקונסוליה בירושלים.

בנוסף, ויזת 'K' מאפשרת בני-זוג, ילדים, ארוסים וילדי ארוסים להיכנס לארה"ב בסטאטוס של אינו-מהגר, ולבקש את הגרין קארד (סטאטוס תושב קבוע) בתוך ארה"ב.

  • חסות על-בסיס עבודה

חברות אמריקאיות יכולות לחסות עובדים נוכחיים או עתידיים. בנוסף, ויזות עבודה מסוימות נותנות דרך יותר קלה להשיג ויזות הגירה על-בסיס עבודה. בעלי ויזות עבודה בקטגוריות הבאות הם כשירים: H – עובדים זמניים מנסיים; L - עוברי עבודה תוך-חברות; O – בעלי יכולות יוצאות מן הכלל; P – אתלטים, אומנים ובדרנים.

  • מבקשי מקלט/פליטים

אנשים שנמצאים בארה"ב שפוחדים מחזרה לארצי המולדת בשל איום רדיפה יכולים לבקש מקלט. אחרי שנה אחת בסטאטוס הזה, הם יכולים לבקש מעון רשמי קבוע.

 אשרות כניסה מחדש - RE-ENTRY PERMITS

גם ידוע כ-'TRAVEL DOCUMENT', אשרות אלו מאפשרות תושבים קבועים לחזור לארה"ב אחרי העדר של מעל שנה. מחסור שלה יכול לציין נטישת כוונה לגור בארה"ב, וימנע אותך מהחזקת הסטאטוס.

אתה חייב להגיש את הבקשה כשאתה נמצא בארה"ב, אך מותר לצאת כשהבקשה תלוי ועומד. ניתן לבקש לקבל את האשרה מהקונסולה בירושלים.

אזרחות

הורים וסבאים וסבתאות עם אזרחות ארה"ב יכולים להעביר אזרחות לילדיהם ונכדיהם שנולדו מחוץ לארה"ב, לפי נוכחות הפיזי. כבעל תעודת אזרחות, הילד יכול לקבל דרכון אמריקאי ומספר SOCIAL SECURITY. אנו נותנים סיוע לתהליכים האלו, שכוללים גם טפסים N-600 (ילדים מעל גיל 18) ו-N-600K (ילדים מתחת גיל 18).

הבקשות מוגשות במשרד מקומי בארה"ב; הילד וההורה בעל אזרחות אמריקאי חייבים לנסוע למשרד לראיון פרטי, כדי לקבל את תעודת האזרחות.

 

 

 



 

דוא"ל: office@drsi-law.com
טלפון
: 77-5166505(0) 972+  
פקס: 72-2159478(0) 972+
עו"ד דליה סקלאר © כל הזכויות שמורות
 

ראשי
יצירת קשר
מפת האתר
תנאי שימוש באתר