בני זוג של מחזיקי ויזת H1B יכולים עכשיו לעבוד בארצות הברית 2015

ע"י עו"ד דליה סקלאר, עו"ד לדיני הגירה

 

החל מה-26 במאי 2015, רשויות ההגירה של ארה"ב יאפשרו לבני הזוג של מחזיקי ויזת B1H (ויזה לארה"ב המאפשרת למעסיקים אמריקאים להעסיק באופן זמני עובדים שאינם אזרחי ארה"ב במקצועות הדורשים מומחיות ) אשר עומדים בקריטריונים מסוימים להגיש בקשה לקבלת EAD

מהו EAD?
EAD (ר"ת DOCUMENT AUTHORIZATION EMPLOYMENT) הוא מסמך המאפשר לבני הזוג של מחזיקי ויזת העבודה לעבוד בעצמם בכל עבודה בארה"ב, כל זמן שמחזיק ויזת העבודה מורשה להישאר ולעבוד בארה"ב.

כדי לבקש EAD יש להגיש, ידנית או דרך האינטרנט, את טופס 765-I, יחד עם דמי העמלה ותמונות פספורט. תהליך קליטת וקבלת הטופס אורך עד 90 יום הנקודה החשובה אליה יש לשים לב הינה מי מבעלי הויזות רשאים עתה לעבוד. מכיוון שהחוק החדש מאשר רק לקטגוריות מסוימות לעבוד בארה"ב:

1. בני הזוג של מחזיקי ויזת B1H אשר ביקשו גרין קארד על בסיס עבודה ( 140-I) והוא אושר.
2. ויזת B1H הוענקה תחת סעיף 106A)) ו-(B) בחוק לעידוד התחרות במאה ה-21 משנת 2000, כפי ששונה ע"י החוק להקצבה מאושרת. החוק הזה מאפשר למחזיקי ויזת B1H המבקשים להישאר בארה"ב באופן קבוע, להמשיך ולעבוד מעבר למגבלת שש השנים הנובעת מויזת B1H.

עד היום הרשה החוק רק למחזיקי ויזת B1H לעבוד בארה"ב, מה שהטיל עוול כלכלי כבד על המשפחות.
עתה הוסרה המגבלה האוסרת על בני הזוג לעבוד, מה שמקל את הנטל הכלכלי על משפחות המתכננות להישאר באופן קבוע בארצות הברית.

 

 
 



 

דוא"ל: office@drsi-law.com
טלפון
: 77-5166505(0) 972+  
פקס: 72-2159478(0) 972+
עו"ד דליה סקלאר © כל הזכויות שמורות
 

ראשי
יצירת קשר
מפת האתר
תנאי שימוש באתר