הודעה ללקוחותינו: עו"ד הקנדי ממשרדנו חזר לחיות בקנדה.
בינתיים משרדנו לא יטפל בתיקי הגירה לקנדה באופן זמני.

 

קטגוריות הגירה קנדית

עובדים/מקצוענים מיומנים מוכשרים

אלו כוללים אנשים שעבדו לפחות לשנה אחת תוך עשר שנים האחרונות באחד המקצועים המוסמכים של אזרחת והגירה קנדה, שיש להם עבודה מסודרת או שגרו בקנדה באופן חוקי לשנה כעובד זר זמני או כסטודנט בינלאומי.

החל מ-1.7.2012 משרד ההגירה הקנדי הפסיק לקבל תיקים חדשים מסוג הבקשות של עובד מוכשר עד להודעה חדשה.

רשימת המיומנויות המקצועניות הנוכחיות כוללת:

מועמד פרובינציאלי

אלו כוללים אנשים שבחרו לגור בפרובנציה או טריטוריה ספציפית ולתרום להתפתחות הכלכלה (קוויבק, אלברטה, מניטובה, ניופאונדלנד ולברדור, אונטריו, ססקצ'ואון, קולמביה הבריטית, ניו ברנזוויק, נובה סקוטיה, אי הנסיך אדוארד, יוקון).

איש עסקים

אלו כוללים אנשים עם ניסיון עסקי או מנהלי. שלוש תת-הקטגוריות בתכנית הזאת:

  • משקיעים - החל מ-1.7.2012 משרד ההגירה הקנדית הפסיק לקבל תיקים חדשים מסוג הבקשות של משקעים עד להודעה חדשה.
    http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/business/investors/index.asp

  • יזמים - משרד ההגירה הקנדית הפסיק לקבל תיקים חדשים אחרי 1.7.2011 מסוג הבקשות של יזמים עד להודעה חדשה.

  • עובדים עצמאיים - מועמדים עם הכוונה ויכולת להיות עובדים עצמאיים בקנדה ועם ניסיון רלוונטי שיתרום לחיי תרבות או אתלטי בקנדה או ניסיון בניהול משק וכוונה ויכולת לקנות ולנהל משק בקנדה.

בני משפחה של אזרחים קנדיים ותושבים קבועים

  • האנשים הבאים מוכשרים תחת קטגוריית חסות משפחה: בן/בת זוג, שותפים (ידועים בציבור או (Conjugal, ילדים תלויים, אחים, אחיות, אחיינים, אחייניות, או נכדים שהתייתמו, שלא נשואים ושמתחת לגיל 18, ילדים המיועדים לאמוץ שמתחת לגיל 18, או קרוב משפחה אחרת אם אין לתומך קרובים מהרשימה וגם אין קרובים שהם אזרחים קנדים או תושבים קבועים.

  • האנשים הבאים מסוגלים לכלול בטופס בקשה של התומך לאשרת הגירה קנדית: בן/בת זוג, שותף (ידוע בציבורCommon Law -) וכל ילד תלוי. ילדים תלויים חייבים או להיות מתחת לגיל 22 או שהיו סטודנטים בתכנית מלאה מגיל 22.

מעמד איש ניסיון קנדי

אלו כוללים עובדים זרים זמניים בקנדה וסטודנטים בינלאומיים שסיימו לימודים במוסד על-תיכוני קנדי.

אשרת תושב קבוע

אשרת הגירה קנדית (תושב קבוע) מאפשרת לאדם לגור ולעבוד בכל מקום בקנדה. בעלי אשרה זו יכולים להגיש בקשה לאזרחות קנדית אחרי 3 שנים, וגם לתמוך לבני משפחה לקבל סטאטוס תושב קבוע קנדי.

אחרי השגת אשרת הגירה קנדית (תושב קבוע), חייבים לעבור נמל כניסה קנדי עם דרכון ואשרה כדי להיות תושב קבוע של קנדה. תושבים קבועים קנדים חייבים להצטבר סך הכול שנתיים של "residency days" כדי להחזיק מעמדם.

ניתן לעשות כך:

  • לגור בקנדה באופן פיזי

  • להצטרף לבן/בת זוג או שותף ידוע בציבור עם אזרחות קנדית

  • כילד המצטרף להורה

  • לעבוד במשרה מלאה ביזמה קנדית או בשירות ציבורי של קנדה

  • להצטרף לתושב קבוע קנדי שגר מחוץ לקנדה ושעובד במשרה מלאה ביזמה קנדית או בשירות ציבורי של קנדה, כבן/בת זוג, שותף ידוע בציבור, או ילד של העובד

אזרחות

ילדים שנולדו מחוץ לקנדה להורה קנדי בין התאריכים 01.01.1947 עד ה-14.02.1977

הוקם חוק חדש ב-17.04.2009, שמתקין את ה-CITIZENSHIP ACT. החוק החדש נותן אזרחות קנדית לאנשים ספציפיים שאבדו אותה, ולאחרים שהם מוכרים כאזרחים לפעם ראשונה. אזרחות היא אוטומטית ורטרואקטיבית לתאריך האיבוד או לתאריך לידה, לפי המצב. כל אלו שהיו אזרחים קנדיים באותו זמן שהחוק החדש נכנס לתקפו ישמרו על אזרחותיהם.

החוק נותן אזרחות ל'תינוקות גבול' שהם לא נרשמים כאזרחים, ומחזיר אזרחות ל'תינוקות גבול' שאבדו אותה (חוץ מויתור), בתנאי שהם נולדו בדור הראשון מחוץ לקנדה.

החוק גם מבטל את הצורך לשמירת אזרחות להרבה אנשים. למרות זאת, אנשים שנולדו מחוץ לקנדה שהיו כפופים לחוקי השמירה ושהיו בני 28 לפני שהחוק החדש הוכנס לתוקף היו חייבים להתחיל את התהליך לשמור את אזרחותיהם.

החוק החדש לא משחזר אזרחות לאנשים שאבדו אותה מפני שלא מלאו את הדרישה לפני גיל 28.

 

 



 

דוא"ל: office@drsi-law.com
טלפון
: 77-5166505(0) 972+  
פקס: 72-2159478(0) 972+
עו"ד דליה סקלאר © כל הזכויות שמורות
 

ראשי
יצירת קשר
מפת האתר
תנאי שימוש באתר